امامزاده هادي در مسير جاده قديم شهر ري،بين خيابان فداييان اسلام و ابن بابويه در محوطه اي وسيع و پر درخت قرار دارد.
اين امامزاده منتسب به امام موسي كاظم هفتمين امام شيعيان است و تاريخ بناي مرقد به زمان شاه طهماسب صفوي برمي گردد كه در سال هاي 1329قمري و 1373شمسي بازسازي شده است.بقعه مساحتي حدود 15000مترمربع دارد و مقبره دروني حرم امامزاده با كاشي معرق تزئين شده است.
مسجد ملارستم از جالبترين مساجد مراغه است و گفته مي شود يكي از اولين بناهاي شاه طهماسب بوده است.
اين مسجد در ميدان ملارستم در خيابان قدس مراغه قرار دارد.
سردر بلند ورودي مسجد قوس جناقي و مقرنسي گچي دارد.شبستان مسجد ملارستم 35 ستون چوبي در پنج رديف دارد كه سقف چوبي مسجد را نگه داشته اند.
ستون ها و سرستون هاي چوبي مسجد تزئيناتي قابل توجه دارند.
(تصوير مرتبط با متن نمي باشد)
در 65 كيلومتري آمل بعد از روستاي اسك،سمت چپ،مسيري فرعي قرار دارد كه در اين مسير پنچ شش روستا پشت سر هم قرار دارد.
اسم آخرين روستا، آب گرم است كه بدليل خاصيت آب گرم اين روستا در درمان بيماريهاي مفصلي ،اسم روستا را هم آب گرم گذاشته اند.
از بناهاي دوره پهلوي است كه در جنوب ميدان معلم چالوس و در منطقه اي به نام محوطه كاخ قرار گرفته و در حال حاضر به عنوان مكان اداره ميراث فرهنگي چالوس مورد استفاده قرار مي گيرد.
پشت بام اين كاخ ،شيرواني و تراس آن نرده چيني است.اين كاخ براي استراحت كوتاه مدت بكار مي رفته است.
145كيلومتري شمال مشهد در ميان دژ طبيعي و بيضي شكلي در دامنه شمالي كوههاي هزار مسجد قرار دارد.
اين مجموعه با ابعاد حدود 26كيلومتر در 12 كيلومتر شامل چند بناي عصر نادرشاه مثل بند نادري و كاخ خورشيد است.اينجا از مهمترين جاهاي دوره نادري است.جايي كه خيلي از جواهرات غنيمتي جنگ ها در آن نگهداري مي شده است.
بناي 700ساله مسجد ارگ عليشاه تنها ماندگار دور شهر تبريز است.ارگ عليشاه به دستور تاج الدين عليشاه در زمان گوركانيان (قرن هشتم)ساخته شد.اين بنا در گذشته يك مسجد هم داشت كه ديگر اثري از آن ديده نمي شود،اما ديوار ارگ آن سال هاست قد علم كرده اند.هر چند سال ها پيش بر اثر زلزله قسمتي از اين بناي تاريخي،فرو ريخت.
در ضلع جنوبي تقاطع خيابان امام خميني و فردوسي اين بنا ،تاريخ اين شهر را به چشم مي آورد.
روستاي باستاني و ييلاقي آتشگاه كه به آغ مام هم شهرت دارد.
آتشكده آذر فريق بر فراز تپه باستاني كه امروز فقط خرابه هايي از آن باقي مانده تاريخ آذربايجان قديم را به خوبي نشان مي دهد.
الان محل باستاني اين آتشكده به صورت تپه اي مرتفع در داخل روستا كاملا مشخص است.مي گويند اينجا از مراكز مهم و مقدس آيين زرتشتي در دوران ساسانيان بوده و اتشكده اي هم كه آنجاست زماني يكي از مهم ترين پرستشگاههاي زرتشتي ها بوده.
قدمت منطقه حال و هواي ادم را خيلي عوض مي كند.
مكان:پنج كيلومتري شمال سرعين
غار دانيال در شهرستان تنكابن استان مازندران، مكاني مناسب براي گشتن دسته جمعي است.
اين غار كه شباهت هاي فراواني با غار عليصدر دارد،حتي در فصل تابستان هم سرد و آبي گوارا و خنك در آن جاري است.
مواد آهكي كه مانند قطرات آب در حال چكيدن از سقف غار آويزان شده،منظره اي ترسناك اما در عين حال زيبا به وجود آورده است.طول غار نامعلوم است و به عقيده مردم محلي به بيش از شش هزار متر مي رسد. در كنار پروژه بزرگ هتل قو در شهر سلمانشهر تنكابن،بلواري زيبا از وسط شهر مي گذرد و به روستاي چاري يا دانيال منتهي مي شود.
طول اين مسير حدود پنج كيلومتر است.
در انتهاي اين روستاي دانيال بعد از گذشتن از پل چوبي و يك مسير خاكي به طول دو كيلومتر،قبل از شيب جاده وارد فرعي دست چب مي شويد و مسير را تا آخرين خانه روستا ادامه مي دهيد.
اينجا در واقع آخرين مكاني است كه بايد از خودرو پياده شويد.از روستا تا دهانه غار يك ساعت پياده راه است و حركت از سمت چپ رودخانه تا اولين انشعاب شما را به دهانه غار دانيال هدايت مي كند.
گورستاني كه سنگ قبرهاي متنوع آن از نظر شكل و جنس و نبشته هاي متعدد جالب توجه است.
زيباترين اين سنگ ها يك جفت سنگ قبر افراشته به ارتفاع 1/62متر است،كه نبشته اي خاصي دارد.
در زير سنگ نبشته ها هم محراب بوده و در بالاي لچك آن هم دو گل هفت پر.
در بالاي نبشته هاي ساقه و بالاي آن كلاهكي با 12 ترك،شبيه كلاه دراويش است.جالب اينكه شهادتين با كلام علي خليفه الله هم مشخص است.
روي بعضي سنگ گورهاي اين گورستان نشانه هايي هم مثل تصوير چكش ديده مي شود.
مكان:روستاي انار در 24 كيلومتري مشكين شهر(اردبيل)