کسى که دو روزش با هم برابر باشد، زیان کار است. کسى که امروزش بدتر از دیروزش باشد، از رحمت خدا به دور است. کسى که رشد و بالندگى در خود نیابد، به سوى کاستىها مىرود و آن که در راه کاستى و نقصان گام بر مىدارد مرگ برایش بهتر از زندگى است.
متن حدیث:
امامالکاظم علیهالسلام: مَن استَوى یَوماهُ فَهُوَ مَغبونٌ و مَن کانَ آخِرُ یَومَیهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعونٌ و مَن لَم یَعرِفِ الزِّیادَهَ فی نَفسِهِ فَهُوَ فی نُقصانٍ و مَن کانَ إلَى النُّقصانِ فَالمَوتُ خَیرٌ لَهُ مِنَ الحَیاهِ.
آقايان!مطابق ميل خانمتان لباس بپوشيد ،در خانه نيز آراسته و دل ربا باشيد ،هوش و حواس همسرتان را ماهرانه به خود جلب كنيد ،با اين كار غدد جنسي او را نسبت به خود فعال كنيد و عفت او را نسبت به ديگران فزوني مي بخشيد.
" امام رضا(ع)، مكارم الاخلاق ،ص80 "
قَالَ النَّبِيُّ ص لَا تَحِلُّ لِامْرَأَةٍ بُنِيَتْ لَيْلَةً أَلَّا تَعْرِضَ نَفْسَهَا عَلَى زَوْجِهَا قِيلَ وَ كَيْفَ تَعْرِضُ قَالَ إِذَا نَزَعَتْ ثِيَابَهَا دَخَلَتْ فِي فِرَاشِهِ تُلْزِقُ بِجِلْدِهَا
پيامبر (ص) فرمود : بر « زن» جايز نيست شب بگذارند مگر آن كه خودش را به شوهرش عرضه نمايد . پرسيدند چگونه عرضه كند ؟ فرمود وقتي لباسش را در مي آورد ودر رختخواب مي رود ،بدنش را به بدن شوهر بچسباند ( روضة الواعظين و بصيرة المتعظين ج2ص : 373)
امامان و بزرگان ما درباره مسائل مختلفي صحبت كردن كه يكي از آنها آميزش صحيح با همسر است در زير به مواردي از آنها اشاره شده است:
زمان مناسب براي آميزش جنسي:
در ابتداى شب به بستر زنان نرويد. چه در تابستان و چه در زمستان عمل نزديكى با زنان در آغاز شب زيان آور است زيرا در آن هنگام معده و رگ هاى بدن گرم فعاليت هستند و عمل جماع موجب قولنج (كوليت) و فلج و لقوه و لغزش خواهد شد و سنگ مثانه و فتق و اختلال ادرار و ضعف چشم پديد خواهد آورد. اگر خواستى با زنى همبستر شوى بگذار شب به آخر رسد. در سحرگاهان عمل جماع براى قواى بدنى ملايم تر و سازگارتر و زمينه براى انعقاد نطفه مناسب تر بوده و در تكوين جنين اثرى شايسته خواهد داشت زيرا كودك را هوشيارتر به بار خواهد آورد.
پيش از شروع آميزش جنسي:
پيش از آن كه عمل جماع شروع شود شايسته است با همبستر خويش به بازى پردازى، پستان هايش را نوازش كنى و بر سينه و پهلويش با لطف دست بمالى تا او نيز از نظر اميال جنسى آماده شود.
در اين هنگام شهوت زن بجنبد و آب او جمع شود و آثار ميل در چهره و چشمانش پديدار گردد و مانند تو به لذت جنسى گرايد و از تو همان خواهد كه تو از وى خواهى.
پس از اتمام آميزش جنسي:
پس از انجام جماع از جاى برنخيز و كمر راست مكن، بلكه از پهلوى راست خود به بستر فرو غلت و لحظه اى آرام باش و بعد برخيز و ادرار كن.
ادرار در چنين حالتى مثانه را از آلودگى مواد رسوبى پاك مى كند و تو را از عوارض سنگ مثانه مصونيت مى بخشد. سپس حمام بگير و غسل را به جاى آور.
امام صادق (ع) فرمود: زني نزد پيامبر بخاطر كاري آمد حضرت فرمود شايد تو از آن زنان معطل كن هستي؟ پرسيد اينها كيانند يا رسول الله؟ حضرت فرمود: زني است كه شوهرش با او كاري دارد (تمايل جنسي دارد) ولي او آنقدر معطّل ميكند تا شوهر بخواب ميرود، اين زن همواره مورد لعنت ملائكه است تا شوهرش بيدار شود. (وسائل ج 14 ص 117 و 112)
و در حديث ديگري پيامبر اكرم به بانوان فرمود: نماز خود را طول ندهيد تا شوهران خود را ممنوع كنيد (يعني شوهر را اگر تمايل جنسي دارد معطل نكنيد و لو به طولاني كردن نماز) (وسائل ج 14 ص 117 و 112)
شب هنگام كه پرده ها فرو مي افتد،خواب بر چشم ها چيره مي شود بر هيچ بانويي روا نيست كه بخوابد، مگر آنكه خويشتن را به آغوش شوهر بسپارد ،بايد لباس از تن به در آيد، كنار شوهر بيارامد و پوست بدن خود به بدن شوهر بچسباند. اين چنين خود را به شوهر عرضه كند.
پيامبر اكرم،همان،ج 14،ص 126
حضرت امام رضا عليه السلام فرموده اند : شراب باعث عوارض قلبي است ودر آن ضايعتي به وجود مي آورد.شراب دندانها را سياه ودهان را متعفن وبد بو ميكند.
منبع:مستدرك3،صفحه137
ونيز فرموده است: مشروبات الكلي علاوه بر تمام زيان ها باعث ايجاد بيماري هاي نهاني در اعضاء داخلي بدن است.
منبع : مستدرك3،صفحه137
حضرت امام رضا عليه السلام فرموده اند : همنشين شراب خوار مباش و با او سلام مكن.
منبع : مستدرك2، ص67
پيامبر اكرم (ص)مي فرمايند:
صِلَةُ الرَّحِمِ تَعمُرُ الدِّيارَ وَ تَزيدُ فى الأعمارِ وَ اِن كانَ اَهلُها غَيرَ اَخيارٍ.
صله رحم، خانه ها را آباد و عمرها را طولانى ميكند، هر چند صله رحم كنندگان مردمان خوبى نباشند.
الإمامُ زينُ العابدينَ عليهالسلام :
ما مِن قَطرةٍ أحَبَّ إلى اللّه عز و جل مِن قَطْرَتَينِ : قَطرةُ دَمٍ في سبيلِ اللّه ، وقَطرةُ دَمعَةٍ في سَوادِ اللّيلِ ، لا يُريدُ بها عبدٌ إلاّ اللّهَ عز و جل .
امام سجّاد عليهالسلام :
هيچ قطرهاى نزد خدا محبوبتر از اين دو قطره نيست : قطره خونى كه در راه خدا ريخته شود و قطره اشكى كه براى خدا در دل شب فرو افتد .
بحار الأنوار : 69 / 378 / 31 منتخب ميزان الحكمة : 78
رسول خدا ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودهاند:
«حُبّي و حبُّ اهلِ بيتي نافعٌ في سَبْعَهِ مَواطِن أَهوالُهُنَّ عظيمهٌ»؛ محبت من و خاندانم در هفت جا، كه هول و هراس آنها عظيم است سود ميبخشد. «عِند الوفاه و في القبرِ و عندَ النُشورِ و عند الكتابِ و عند الحسابِ و عند الميزانِ و عند الصِّراطِ» هنگام مرگ، در قبر، هنگام رستاخيز، هنگام گرفتن نامه اعمال، وقت حساب، كنار ميزان و سنجش اعمال و هنگام عبور از صراط.