دنياي صنعتي امروز را بدون «تبليغات» نمي توان تصور كرد، چرا كه اگر فرهنگ مصرف گرايي بر زندگي عامه ي مردم يك جامعه حاكم نشود، در آن صورت توليدات روز افزون دانش و تكنولوژي بشر بي آن كه بازاري براي مصرف داشته باشد، روي هم انباشته شده و چرخ هاي نظام سرمايه داري از حركت باز مي ايستد. از همين روست كه به موازات صنعتي شدن جوامع، صنعتي ديگر شكل گرفت؛ صنعتي با ماهيت فرهنگي و كاركردي اقتصادي.
اگرچه مطابق قاعده، تبليغات و آگهي هاي تجاري بايد نقش آگاه سازي و اطلاع رساني درباره ي كالاها و خدمات را ايفا كنند، اما اين پيام هاي ذائقه ساز در لايه هاي دروني خود براي تضمين بازار فروش كالاها و خدماتي كه هر روز بر طول و عرض تعدد و تنوع آن ها افزوده مي شود برنامه هاي بلند مدتي براي تغيير نگرش ها، باورها، ارزش ها و حتي سلايق مردم جامعه دارند. بدون ترديد...
بيش از يك دهه است كه مقام معظم رهبري با درايت و نكته سنجي خاص خود، براي هر سال نامي ويژه انتخاب ميكنند كه اين نامگذاريها، جهت حركت مسئولين و فعالان سطوح مختلف كشور از جمله بخشهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي را مشخص ميكند. در همين خصوص سال 1391 به عنوان سال «توليد ملي با حمايت از كار و سرمايه ايراني» نامگذاري شد. عنواني كه در يك نگاه ژرف، ميتواند موجبات شكوفايي هرچه بيشتر اقتصاد كشور را فراهم سازد. به مانند هرسال، اكنون هم، به منظور تحقق شعار تعيين شده، ابتدا ميبايست الزامات اوليه فرايند پيش رو را سنجيده و سپس در پي اجرايي كردن اهداف خود باشيم.
به نظر ميرسد در زمينه تقويت و بهبود توليد ملي، (با يك ديد وسيع كه با دورنمايي بزرگ نظير صادرات گسترده محصولات ايراني شكل ميگيرد) پژوهش، اقدام نخست است.
امروزه ضرورت و اهميت پژوهش بر هيچ كس پوشيده نيست. تا چند دهه پيش، پژوهش و روشهاي آن به عنوان يك گرايش در رشتههاي تحصيلي مختلف مورد توجه پژوهشگران و انديشمندان بود و آنان كه شيفته پژوهش به معناي كشف حقايق و ارائه دانش نو بودند، در دانشگاههاي معتبر جهان اين گرايش را فراگرفتند.
با پيشرفت روز افزون اين علم در دهههاي اخير، روشهاي پژوهش پيشين پاسخگوي نيازهاي فرهيختگان نبود. لذا روشهاي پژوهش به يك رشته علمي با تعريف خاص خودنمايي كردند و دنياي پژوهش زيباييهاي خود را هر چه بيشتر نمايان كرد.
همانگونه كه ميدانيم پژوهش، فعاليتي است دقيق، منظم و منطقي براي كشف حقايق، دست يابي به دانش نو، حل مسائل و تصميم گيريهاي درست. با الگو قراردادن اين تعريف و همچنين نگرش جامع به دستاوردهاي بزرگ كشورهاي توسعه يافته كه نشاندهنده انجام كار پژوهشي در آغاز هر فعاليتي است، اهميت و لزوم اقدام پژوهشگران صحنه اجرايي كشور، در سالجاري نمود پيدا ميكند. البته اين تعريف و ضرورتهاي مربوط به آن سالهاست كه مورد توجه همه اهالي علم و انديشه قرار دارد. اما اكنون كه سال 1391 به عنوان سال توليد ملي نام گرفته، بايد بيش از پيش به اين نكته توجه داشت كه هيچ گونه اقدامي در خصوص توليد ملي در هيچ كجاي كشور نبايد صورت پذيرد مگر آنكه فرآيند تصميم سازي آن در يك عمليات پژوهشي شكل گرفته باشد.
با نگاهي به سابقه پژوهش و كار پژوهشي در ايران، خواهيم دانست كه كشورمان در اين حوزه، جايگاه مناسبي ندارد. توجه به آمار تعداد محققان كشور، سهم بودجه در نظر گرفته شده براي پژوهش، تعداد مراكز تحقيقاتي و... در مقايسه با كشورهاي توسعهيافته، نشان از لزوم تدبير هرچه بيشتر مسئولان در اين خصوص را دارد.
متاسفانه در ايران، فرهنگ پژوهش بر خلاف فرهنگ آموزش، گسترش نيافته و نهادينه نشده است. ليكن فارغ از اين نقاط ضعف در زمينه مسائل پژوهشي، آنچه در اين بحث حائز اهميت است، استفاده مفيد و موثر از ظرفيتهاي موجود تحقيقاتي كشور به منظور انجام اقدامات مدبرانه در خصوص بهبود توليد ملي در كشور است. اگر يك توليدكننده خرد يا كلان، در آغاز يا ادامه فرآيند توليد خود، از همين ظرفيتهاي پژوهشي موجود استفاده كرده و تصميمات خود را بر پايه نتايج حاصل از كارهاي پژوهشي قرار دهد، اگر مسئولان حوزه اعتباري بانكها، پيش از اعطاي تسهيلات به توليدكنندگان، هدايت منابع مالي خود را منوط به نتايج كار پژوهشگران در پايش و ارزيابي مستمر صنايع و توليدات مرتبط با آن بانك كنند، اگر مسئولان وزارتخانههاي «جهاد كشاورزي»، «صنعت، معدن وتجارت»، «كار و امور اجتماعي» تصميمات مربوط به نحوه بكارگيري عوامل توليد موجود (كار، سرمايه و...) را مبتني بر عمليات پژوهشي اتخاذ كنند، آنگاه با فرض تامين ساير الزامات مربوط به ارتقاء توليد ملي، نتايج مطلوبي حاصل خواهد شد و لذا توليد ملي، اهداف والاي خود را لمس خواهد كرد.
منبع:http://www.ettelaat.com
از زمان تاسيس گروه صنعتي بارز در سال 1363 به عنوان اولين كارخانهي تايرسازي كشور كه طراحي و اجرا گرديد ، به بركت علاقه و اشتياق مصرف كنندگان بارز كه محصولات با كيفيت آن ، نيازهاي ايشان را به خوبي برطرف ميسازد و تعهد تيم اثربخش مديريتي بارز همراه با تلاشهاي بيوقفه و خستگي ناپذير كاركنان آن و با به كار گيري امكانات توليد مدرن و خودكار ، گروه رشد سريع و پيوستهاي را تجربه نموده است .
با گذشت چندي از اين واقعه ، طراحي شركت ، نهايي گرديد و
چرخ توليد
چراغ سرمايه
طعم كار
زير سقف ايراني
نامگذاري سال 1391 توسط رهبر معظم انقلاب به نام توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني، تأكيد حكيمانهاي بر دغدغههاي سالهاي اخير متوليان امر صنعت و تجارت كشور بود. سند چشمانداز كه در سالها توسط دلسوزان نظام تدوين شده و توسط مقام معظم رهبري به عنوان سند ترسيم كننده مسير بيست سال آينده كشور منتهي به سال 1404 ابلاغ شد، داراي خطوط اصلي حركت قواي مقننه، مجريه و قضائيه جمهوري اسلامي ايران فراروي دولتهاي گذشته و بعدي بوده و خواهد بود. در اين سند با شاخصهاي عيني ميزان رشدي كه در هر بخش بايستي صورت بگيرد تا كشور به اهداف معين در سند برسد، مشخص و در بخش صنعت نيز چشم انداز آينده ترسيم شده است. بيگمان، ميزان توجه به اين اهداف و تلاش در اين راه، معيار پايبندي هر يك از قواي سهگانه به پيروي از رهبري و دلبستگي به اعتلاي نظام جمهوري اسلامي است.
...
سه راه حل عمده جهت كاهش مصرف انرژي و افزايش كارآيي آن در بوم نظامهاي كشاورزي وجود دارد:
الف - كاهش انرژي صنعتي كشاورزي به ويژه منابع غير قابل تجديد يا آلوده كننده مثل سوختهاي فسيلي 0
ب- افزايش استفاده از انرژيهاي بيولوژيك 0
ج- طراحي سيستمهايي كه در آنها روابط اكولوژيك و بيولوژيك كه موجب ثبات عملكرد در دراز مدت، فراهمي بيشتر مواد غذايي و بيوماس شده و سيستم بيشتر به منابع دروني خود متكي باشد.
1324 شروع فعاليت مركز اوليه راديو شهاب
1336 اخذ نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش راديو هاي فيليپس
1337 اخذ نمايندگي فروش و خدمات پس از فروش راديو و راديو ضبط هاي سوني
1342 اخذ مجوز ساخت راديو و تلويزيون...
با افزايش سطح دانش و فهم بشر, كيفيت و وضعيت زندگي او همواره در حال بهبود و ارتقا بوده است. بعد از انقلاب فرهنگي-اجتماعي اروپا (رنسانس) و متعاقب آن انقلاب صنعتي, موج پيشرفت هاي شتابان كشورهاي غربي آغاز گرديد. تنها كشور آسيايي كه تا حدي با جريان رشد قرن هاي نوزده و اوايل قرن بيستم ميلادي غرب همراه گرديد كشور ژاپن بود. بعد از رنسانس كه انقلابي فكري در اروپا رخ داد, پتانسيل هاي فراوان اين ملل, شكوفا و متجلي گرديد اما متاسفانه در همين دوران, كشورهاي شرقي روند روبه رشدي را تجربه نكرده و بعضاً سيري نزولي طي نمودند. البته بعضاً حركت هاي مقطعي و موردي در اين كشورها صورت گرفت اما از آنجاييكه با كليت جامعه و فرهنگ عمومي تناسب كافي را نداشت و مورد حمايت واقع نگرديد, به سرعت مزمحل گرديد. محمدتقي خان اميركبير در ايران, نمونه اي از اين دست است.
مباحث توسعه اقتصادي از قرن هفدهم و هجدهم ميلادي در كشورهاي اروپايي مطرح گرديد. فشار صنعتي شدن و رشد فناوري در اين كشورها توام با تصاحب بازار كشورهاي ضعيف مستعمراتي باعث شد تا در زماني كوتاه, شكاف بين دو قطب پيشرفته و عقب مانده عميق شده و دو طيف از كشورها در جهان شكل گيرد: كشورهاي پيشرفته (يا توسعه يافته) و كشورهاي عقب مانده (يا توسعه نيافته).
توسعه اقتصادي چيست
بايد ببن دو مفهوم ”رشد اقتصادي“ و ”توسعه اقتصادي“ تمايز قايل شد. رشد اقتصادي, مفهومي كمي است در حاليكه توسعه اقتصادي, مفهومي كيفي است. ”رشد اقتصادي“ به تعبير ساده عبارتست از افزايش توليد (كشور) در يك سال خاص در مقايسه با مقدار آن در سال پايه. در سطح كلان, افزايش توليد ناخالص ملي (GNP) يا توليد ناخالص داخلي(GDP) در سال موردنياز به نسبت مقدار آن در يك سال پايه, رشد اقتصادي محسوب مي شود كه بايد براي دستيابي به عدد رشد واقعي, تغيير قيمت ها (بخاطر تورم) و استهلاك تجهيزات و كالاهاي سرمايه اي را نيز از آن كسر نمود
منابع مختلف رشد اقتصادي عبارتند از افزايش بكارگيري نهاده ها (افزايش سرمايه يا نيروي كار), افزايش كارآيي اقتصاد (افزايش بهره وري عوامل توليد), و بكارگيري ظرفيت هاي احتمالي خالي در اقتصاد.
”توسعه اقتصادي“ عبارتست از رشد همراه با افزايش ظرفيت هاي توليدي اعم از ظرفيت هاي فيزيكي, انساني و اجتماعي. در توسعه اقتصادي, رشد كمي توليد حاصل خواهد شد اما در كنار آن, نهادهاي اجتماعي نيز متحول خواهند شد, نگرش ها تغيير خواهد كرد, توان بهره برداري از منابع موجود به صورت مستمر و پويا افزايش يافته, و هر روز نوآوري جديدي انجام خواهد شد. بعلاوه مي توان گفت تركيب توليد و سهم نسبي نهاده ها نيز در فرآيند توليد تغيير مي كند. توسعه امري فراگير در جامعه است و نمي تواند تنها در يك بخش از آن اتفاق بيفتد. توسعه, حد و مرز و سقف مشخصي ندارد بلكه بدليل وابستگي آن به انسان, پديده اي كيفي است (برخلاف رشد اقتصادي كه كاملاً كمي است) كه هيچ محدوديتي ندارد
توسعه اقتصادي دو هدف اصلي دارد:
افزايش ثروت و رفاه مردم جامعه (و ريشه كني فقر)
ايجاد اشتغال, كه هر دوي اين اهداف در راستاي عدالت اجتماعي است. نگاه به توسعه اقتصادي در كشورهاي پيشرفته و كشورهاي توسعه نيافته متفاوت است. در كشورهاي توسعه يافته, هدف اصلي افزايش رفاه و امكانات مردم است در حاليكه در كشورهاي عقب مانده , بيشتر ريشه كني فقر و افزايش عدالت اجتماعي مدنظر است.
با تشكر از مهدي مولايي.
تجارت جهاني در طول ساليان اخير به واسطه تحولات و پيشرفتهاي تكنولوژيك در حمل و نقل ، ارتباطات و اطلاعات رشد قابل ملاحظه اي كرده است. با كاهش موانع تجاري و آزاد سازي اقتصادي به ويژه در كشورهاي در حال توسعه اين روند شتاب بيشتري به خود گرفته است. كالاي صوتي و تصويري يكي از ابزارهاي اساسي آگاهي مردم در زمينه هاي مختلف رويدادهاي روزمره، علوم، فنون، سرگرمي، تفريح و غيره در جوامع مختلف ميباشد. در دهه هاي اخير رشد بهره مندي و افزايش شبكه برق رساني ، توليد و راه اندازي صدها ايستگاه گيرنده و فرستنده محلي منطقه اي و جهاني بسيار چشمگير بوده است و تا آنجا توسعه يافته است كه امروز آرزوي دهكده جهاني در اين حوزه تحقق عملي به خود گرفته است. در كشور ما توليد كالاي صوتي و تصويري از اوايل دهه چهل آغاز شده است. شركت صنام الكترونيك توليد تلويزيون رنگي با نام صنام را از سال 1372 آغاز كرده است. شرايط خاص حاكم بر بازار ايران در سالهاي 1370-1375 كه عموما با كمبود عرضه مواجه بود باعث گرديد كه تفكر ادامه فعاليت بصورت گسترده در شركت شكل گرفته و بر اين اساس سياستهاي توليد، تامين، تجارت، تحقيق و توسعه و خدمات پس از فروش را راه اندازي نمايد. شركت صنام الكترونيك علاقه مند است كه هر روز موثرتر و كاراتر گردد و به بهبود و افزايش رضايت مشتريان منجر ...
مهمترين موضوعي كه ميتواند به صادرات، بالندگي و نشاط دهد اين است كه ما به دنبال ايفاي نقش در اقتصاد جهاني باشيم و اهداف خود را بلند و بزرگ ترسيم كنيم. در مقابل هم طبيعي است اگر محدوديتهايي را ايجاد كنيم كه در عرصه اقتصاد جهاني نتوانيم حضور داشته باشيم صادرات ما نيز نميتواند حضور داشته باشد و بالطبع صادرات با مشكلات جدي مواجه خواهد شد. مشكلاتي كه در كشور وجود دارد، ناشي از آن است كه ارزش پول ملي هر روز كاهش پيدا ميكند.
بارها گفتيم و باز هم ميگوييم تا زماني كه دولت در جهت تقويت و احياي پول ملي تلاش نكند هر كاري كند آب در هاون كوبيدن است. نوسانات ارزي بازار را دچار تشتت ميكند. يعني صادركننده ممكن است روي يك پيشبيني حركت كند ولي دچار ضرر شود. هيچوقت نميخواهيم حتي پيشبينيها بهگونهاي باشد كه بخشي از جامعه به صورت آني بهرهاي ببرند زيرا فاصله ايجاد ميكند، بلكه بايد آنقدر ريسك مناسب باشد كه هم توليدكننده، هم مصرفكننده و هم صادركننده و واردكننده افق روشني را جلوي پاي خود ببينند.
صادركنندگان به جهت اينكه در وارد كردن ارز و سرمايه در كشور نقش دارند و از جهت ديگر در توليد هم نقش دارند بايد به صورت جدي مورد توجه قرار گيرند. يك بخش مربوط به مجلس است كه بايد با وضع قوانين روان و شفاف مسئله صادرات را موردتوجه قرار دهد. دولت نيز بايد بخشنامهها و ضوابطي كه ميگذارد در راستاي همين ضرورت به آن توجه كند
بخشي از مسائل دستوپاگير مربوط به صادرات، بحث موضوعات گمركي و قوانين مربوط به ورود و صدور كالا است. در اين بخش نيز دولت بايد توجه جدي معطوف كند. بخش ديگر حمايتهاي مالي در بخش بانكي است كه براي صادركنندگان امر مهمي است. همچنين حمايتهاي ديپلماتيك در بيرون از كشور براي صادركنندگان به منظور دفاع از محصولات ايران ميتواند بسيار مهم باشد.
اگر به دنبال پاسخ به اين سوال باشيم كه كدام حوزههاي توليدي بيشترين پتانسيل صادراتي را دارند، بايد بگوييم كه بخش كشاورزي، صنعت و فولاد اين ظرفيت را ميتوانند ايجاد كنند. بهشخصه معتقدم خودرو نيز ميتواند اين ظرفيت را در سال توليد ملي داشته باشد. در پايان نيز لازم به تاكيد ميبينم كه عنوان شود مجلس بايد با سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان تعاملي باشد كه اين تعامل موجب ميشود مشكلات دروني اين بخش شفاف شود.
ملت ما
شركت صنايع امرسان در سال 1364 توسط آقاي سلطان حسين فتاحي تاسيس شد و تا سال 1366 به توليدفريزرهاي خانگي اشتغال داشت.خط توليد اولين يخچال فريزر 16 فوت با طراحي جديد در سال 1366 به مرحله بهرهبرداري رسيد. ويژگي هاي منحصر به فرد اين محصول در طراحي بدنه و سيستم تبريد، آن را به يكي از پر فروش ترين يخچال فريزرهاي داخلي تبديل نمود.
با توجه به نيازهاي بازار، يخچال فريزرهاي 18 فوت و 20 فوت امرسان طراحي و به مرحله توليد رسيدند لازم به ذكر است يخچال فريزرهاي 18 فوت سالها پرفروش ترين محصول در نوع خود در كشور بود و يخچال فريزرهاي 20 فوت همچنان رتبه اول را در اين زمينه داراست . همگام با گسترش فعاليتهاي شركت امرسان، با توجه به استراتژي و خط مشي شركت و منظور نمودن اصول صنعتي در فرايند طراحي و ساخت محصولات جديد ،يخچال و فريزر 15 فوت نوفراست و يخچال فريزر 22 فوت نوفراست موفق به دريافت لوح طرح برتر شدند .
شركت امرسان پيوسته محصولات خود را با نياز روز مشتريان طراحي و توليد مي نمايد بطور مثال يخچال فريزر 14 فوت امرسان اولين يخچال فريزر ايراني است كه توانسته گريد مصرف انرژي A را از موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي دريافت نمايد . |
پيام رهبر معظم انقلاب و نامگذاري سال 1391 به عنوان سال «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» در واقع پيام تداوم جهاد اقتصادي را در خود دارد. يعني آنچه كه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته بيان فرمودند، امسال با عنوان گسترش و حمايت از توليد ملي مورد تأكيد مجدد قرار دادهاند. اگر بخواهيم با اين پيام برخوردي جدي و عملي و فراتر از تعارف و تكرار شعار داشته باشيم، بايد هم تعريف دقيقي از اين عبارت داشته باشيم و هم لوازم توفيق در آن را بشناسيم و شاخصهاي اين توفيق را تبيين كنيم تا در پايان سال بتوانيم كارنامهي خود را با اين شاخصها بسنجيم و ارزيابي كنيم.
شايد اصليترين مفهوم پيام فوقالذكر اين است كه «توليدمحوري» بايد شاخص همهي سياستهاي اقتصادي ما باشد، منتها اين نكته نيز مهم است كه جهت اين حمايت چه بايد باشد؟ آيا حمايت از توليد ملي به اين معني است كه توليد ملي ما به حدي برسد كه بتواند با بهترين توليدات جهاني رقابت كند؟ پس در اين صورت منظور ما حمايت از توليدات ملي براي رقابتي شدن است و به عبارت ديگر، حمايت از توليد ملي است در مقابل موانع رقابت عادلانه و برابر. يعني توليدات كشور بايد بتواند به بازار دسترسي داشته باشد و عادلانه و برابر با توليدات مشابه رقابت كند.
آيا مفهوم اين نامگذاري حمايت در مقابل عوارض خارج از اختيار است؟ به اين معني كه توليد داخلي ميتواند روي پاي خود بايستد، اما اگر عواملي براي آن مزاحمت و عوارض ايجاد كنند -مثل خشكسالي يا محدوديتهاي خارجي- بايد از توليد ملي حمايت نمود. گاهي در رقابت رقبا، ديگراني وارد ميشوند و حمايتهاي بازارشكنانهاي صورت ميدهند كه طبعاً حمايت از توليد ملي در برابر آنها ضروري خواهد بود.
اما جنبهي ديگر اين حمايت، در برابر فرسايشهاي بروكراتيك غير ضروري است. يعني بايد اصلاح روشهاي اداري را در دستور كار قرار داد. اگر بخواهيم از توليد حمايت كنيم، بايد از خود توليد بپرسيم كه در كجا و كي نياز به حمايت دارد. بنده به 10 گام لازم براي تقويت بخش توليد اشاره ميكنم كه نياز به حمايت از توليد ملي در آنها احساس ميشود:
1. در فرهنگ عمومي جامعه بايد توليدكنندگان را به عنوان پيشتازان عزت و استقلال جامعه معرفي كنيم و تكريم از كساني را كه در اين صحنه تلاش ميكنند، در ارزشهاي جامعه قرار دهيم.
2. توليدمحوري بايد شاقول سياستگذاريهاي اقتصادي كشور باشد. يعني بايد در سياستهاي ارزي، در سياستهاي پولي و مالي، در سياستهاي تجاري و در سياستهاي بانكي و مالياتي براي توليد اولويت قائل باشيم. تجلي ملموس اين مطلب اينگونه خواهد بود كه اگر جايي ناچار بوديم بين توليدگرايي و مصرفگرايي انتخاب كنيم، بايد توليد را مقدم بداريم. اين مطلب مثلاً در اجراي سياست هدفمندي يارانهها ميتواند تجلي بسيار ملموسي داشته باشد. در مجموع سياستگذاريها بايد به سمتي برويم كه توان برنامهريزي مديران ما افزايش يابد. به اين معني كه از تغييرات ناگهاني در سياستها اجتناب كنيم تا مديران ما بتوانند براي آينده برنامهريزي كنند.
3. بايد با كاهش مقررات و منطقي كردن مجوزها از سرمايهگذاران بخش توليد حمايت كنيم.
4. دستگاههاي دولتي بايد بدهيهاي خود به توليدكنندگان و پيمانكاران را بپردازند تا توان مالي آنها افزايش پيدا كند.
5. بانكها در برخورد با واحدهاي توليدي مهربانانهتر عمل كنند. بايد فهم درستي از ماهيت مشكلات واحدهاي توليدي داشته باشيم و مناسبات بين بانكها و واحدهاي توليدي را واقعبينانه و هدفمند كنيم.
6. توليدكننده براي بهبود توليد به فناوري و ماشينآلات مناسب نياز دارد. در شرايطي كه برخي محدوديتها از سوي بدخواهان در مناسبات بينالمللي بر توليدكنندههاي ما تحميل شده است، بايد از ابتكارات مديران اقتصادي در رفع و دفع اين محدوديتها حمايت كنيم.
7. در مناسبات و سياستها و فضاي كسبوكار، بايد در مسير روانسازي و چابكسازي توليد حركت كنيم. تقارن نامگذاري سال جديد به عنوان سال «توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» با ابلاغ قانون جديد بهبود مستمر فضاي كسبوكار را بايد به فال نيك گرفت. اجراي كامل و دقيق اين قانون باعث ايجاد فضايي پرنشاط و تعاملي بين دولت و بخش خصوصي خواهد شد. اجراي اين قانون ميتواند طليعهي بسيار خوبي براي موفقيت در اجراي حمايت از توليد ملي نيز باشد.
8. حمايت از توليد ميتواند زماني اتفاق بيفتد كه توليدكننده توليد خود را انجام داده و نياز به بازاريابي دارد. كمك به توليدكنندگان براي بازاريابي داخلي ميتواند از راه نظام تعرفهاي يا زمينههاي مربوط به قيمتگذاري صورت بگيرد. به اين معني كه ابتكار عمل در اختيار بازار رقابتي باشد تا واحدهاي توليدي بتوانند در شرايط رقابتي امورات مديريت بازار خود را انجام دهند.
9. توليدكننده بايد به بازارهاي خارجي دسترسي داشته باشد كه در اين صورت حمايت از توليد با بازاريابي خارجي ممكن ميشود. لذا جهتگيري جهش صادراتي بايد تداوم پيدا كند.
10. در شرايط فعلي و در همهي مراحل توليد، ظرفيتهاي خالي بسياري وجود دارد. يعني ما براي جهش در توليد ملي هم نيروي جوان آماده به كار داريم و هم سرمايهگذاريهاي گسترده داريم. تنها بايد اولويت را به رفع موانع پيش روي واحدهاي توليدي موجود بدهيم تا اين واحدها بتوانند با حداكثر ظرفيت به توليد بپردازند.
منبع:افسران جنگ نرم
تبليغات در دنياي امروزه،نقش مهمي را در پيشبرد كسب و كار ايفا مي كند.در اين ميان بايد توجه داشت،درست و كم هزينه تبليغ كرد.5 موضوع مهم در راه رسيدن به هدف اشاره شده به ما كمك مي كنند.در زير اين 5 مورد را با هم بررسي مي نماييم.
1- كسب و كار خود را در محيط كار تبليغ كنيد
بر ديوار بيروني شركت، نام و زمينه كار شركت را بنويسيد. با رستوران بزرگي در تهران كار ميكردم. اين رستوران در نماي بيروني هيچ تابلوي قابل توجهي نداشت. بسياري از افرادي كه از آنجا عبور ميكردند نميدانستند كه در آنجا رستوراني وجود دارد. اين رستوران هنگامي كه تابلوي بزرگي از نماي داخلي رستوران را بر ديوار بيروني نصب كرد، تعداد مراجعين به رستوران بيشتر شدند.
هر گونه نوشته يا علامتي از كسب و كار شما در محيط هاي عمومي محل كار، تبليغي شبانه روزي خواهد بود و ميتواند ديگران را با كسب و كار شما آشنا سازد، حتي زماني كه تعطيل هستيد. اگر امكان نصب تابلو يا نوشتهاي بزرگ را نداريد، مي توانيد بر زنگ درب ورودي علاوه بر نام شركت، زمينه كاري خود را هم بنويسيد. البته براي نصب تابلوهاي بزرگ شايد نياز به دريافت مجوز باشد. از رنگها و طراحي مناسب و حرفهاي استفاده كنيد. حتي ميتوانيد روزها و ساعات فعاليت شركت را بنويسيد.
موضوع بعدي آن است كه از محل كسب و كار خود براي بازاريابي استفاده كنيد. اگر مشتريان به محل شما مراجعه ميكنند و بايد مدتي در محل شما بمانند، از اين فرصت فوقالعاده استفاده كنيد. بهجاي اينكه ديوارهاي شركت خود را با تابلوهاي تزئيني پر كنيد، مطالبي نصب كنيد كه محصولات و خدمات شما را تبلغ ميكند. مثلا بسياري از كساني كه براي بيمه كردن اتومبيل خود به شركت بيمه مراجعه ميكنند، اطلاعات كافي درباره بيمههاي ديگر مثلا بيمه عمر و سرمايهگذاري ندارند. يك نماينده بيمه ميتواند دقيقا روبروي محلي كه مشتري مينشيند، مطلبي درباره بيمه عمر و مزاياي آن نصب كند.
2- تبديل فاكتور به ابزاري براي فروش بيشتر
بسياري از شركتها روزانه فاكتورهايي را صادر ميكنند كه به جاهاي مختلف ارسال ميشود. فاكتورها معمولا بارها دست به دست مي شوند تا به دست پرداختكننده آن ميرسند. اخيرا تبليغ يكي از شركتهاي معروفي كه دوره هاي مديريتي برگزار ميكند را در وبسايتم گذاشتم. سپس فاكتور را فرستادم، اين فاكتور بايد توسط چندين نفر تاييد ميشد كه شامل فرد سفارشدهنده آگهي كه يكي از مدرسان بود، مسئول حسابداري و سپس فردي كه چكها را صادر ميكرد بودند. اين موضوع فرصت خوبي را فراهم ميكند تا به چندين نفر معرفي شويد. البته شايد اين افراد با كسب و كار شما آشنا باشند ولي به تمامي تواناييها و امكاناتي كه ارائه ميكنيد واقف نباشند. مثلا ما براي محصولات آموزشي، مشتريان زيادي داريم و اخيرا كارگاههاي آموزشي حضوري برگزار ميكنيم، ولي بسياري از مشتريان اين موضوع را نميدانند. پس با فاكتور حتي ميتوانيد خدمات و محصولات جديد را معرفي كنيد. حتي ميتوانيد اخبار كسب و كار خود را در فاكتور منعكس كنيد. مثلا اگر قيمتها تغييري كرده است يا گاهي فروش فوقالعاده برگزار ميكنيد اين موارد را در فاكتور منعكس كنيد.
وقتي مشتري محصولي را ميخرد، احتمالا محصولات وابستهاي وجود دارند كه ميتوان در فاكتور معرفي كرد. مثلا فرض كنيد فردي از شما جوهر پرينتر ميخرد. چنين فردي احتمالا به كاغذهاي مختلف، لوازم يدكي پرينتر و خدمات تعمير پرينتر علاقهمند است. محصولات وابسته به محصول خريداري شده را در فاكتور معرفي كنيد. نرمافزارهاي پيشرفته حسابداري اين امكان را دارند كه محصولات موردنظر را با توجه به خريد مشتري در زير فاكتور اضافه كنند.
ابتكاري كه يكي از شركتهاي كامپيوتري انجام داد اين بود كه با هر فاكتور، يكي از اعضاي شركت را معرفي ميكرد و حتي عكس او را در پايين فاكتور چاپ ميكرد. اين كار در مشتري احساس خوبي را ايجاد ميكند و در مراجعات بعدي مشتري احساس نزديكي بيشتري با كاركنان ميكند.
حتي ميتوانيد كاري كنيد كه دريافت فاكتور براي مشتري به تجربهاي لذتبخش تبديل شود. مثلا همراه فاكتور مطالب خواندني و آموزشي كوتاهي بفرستيد تا مشتري از آنها استفاده كند.
اگر امكانات بيشتري در اختيار داريد از فاكتورهاي رنگي استفاده كنيد تا تاثير بهتري از شما بهجاي بگذارد. بسياري از خريداران هيچگاه به محل كارمان مراجعه نميكنند و تنها چيزهايي كه از كسب و كارمان ميبينند محصولات و فاكتورها هستند.
3- سيستم انتظار تلفني را به درآمد تبديل كنيد
مشتريان از منتظر ماندن متنفرند. اگر از سيستمهاي پاسخگوي تلفني استفاده ميكنيد و مشتريان بايد لحظاتي منتظر بمانند تا بتوانند با شخص موردنظر صحبت كنند، از اين فرصت استفاده كنيد. در لحظات انتظار بهجاي پخش صرفا يك موسيقي دلنشين، به معرفي محصولات و خدمات شركت بپردازيد. اگر كسب و كار خود را بهتازگي آغاز كردهايد با اينكار ميتوانيد ذهنيت خوبي را در مشتري ايجاد كنيد و مشتري احساس خواهد كرد كه با شركت بزرگي تماس گرفته است.
در زمانهايي كه شركت تعطيل است بهجاي آنكه بگوييد لطفا پيام خود را بگذاريد ميتوانيد به معرفي شركت و محصولات پرداخته سپس از مشتري بخواهيد پيام بگذارد.
در تهيه پيام مناسب همواره بهياد داشته باشيد كه مشتريان بسيار پرمشغله هستند. از گفتن مقدمه و يا مطالبي كه مشتري از آن آگاه است بپرهيزيد و مستقيما به خدمات و محصولات بپردازيد. پيام را تا حد ممكن كوتاه و قابلفهم نگه داريد. از جملات شعارگونه بپرهيزيد. مشتريان هيچگاه فرصت ندارند تا مثلا 10 دقيقه به توضيحات ضبطشده شما گوش كنند. براي دلنشينتر شدن پيام ميتوانيد آنرا با موسيقي ملايمي همراه سازيد.
اگر توانايي تهيه دستگاههاي گرانقيمت پاسخگوي تلفني را نداريد ميتوانيد از نرمافزارهايي كه براي اينكار تهيه شدهاند استفاده كنيد. كافي است كامپيوتر شما به مودم مجهز باشد تا آنرا تبديل به سيستم پاسخگوي خودكار تلفني كنيد. يكي از بهترين نرمافزارها در اين زمينه IVM Answering Attendant است كه در سيديهاي بازار موجود است.
4 - از لباسهاي رسمي استفاده كنيد
بسيار جالب است كه مردم به افرادي كه يونيفرم پوشيدهاند احترام بيشتري ميگذارند زيرا احساس ميكنند كه آنها افراد تصميمگيرنده و مهمي هستند. تصور كنيد كه ميخواهيد با هواپيما مسافرت كنيد. اگر ببينيد خلبان يك تيشرت معمولي پوشيده است چه احساسي به شما دست ميدهد؟ آيا اطمينان مسافران كمتر نخواهد شد؟
اگر شما و كاركنان با لباس مناسب در محل كار ظاهر نشوند شايد باعث تاثير نامناسب بر ديگران شود. البته تهيه يونيفرم معمولا پرهزينه است، ولي ميتوان آنرا بخشي از بودجه بازاريابي در نظر گرفت. البته اگر نميتوانيد يونيفرم تهيه كنيد، حداقل ميتوانيد نوع خاصي از لباس با رنگي مشخص بپوشيد. مثلا تمامي كاركنان پيراهن سفيد با شلوار مشكي بپوشند. حتي كسب و كارهاي بسيار كوچك ميتوانند از اين روش استفاده كنند. مشتريان وقتي شما و كاركنان را ببينند كه با لباسهايي مناسب و يكدست در محل كار ظاهر ميشوند، احساس آرامش و امنيت خواهند كرد.
شايد براي شما هم پيش آمده باشد كه به فروشگاهي مراجعه ميكنيد و ظاهر و لباس عجيب و غريب فروشنده باعث ميشود كه احساس راحتي نكنيد و حتي از خريد منصرف شويد.
5 - از بستهبندي محصولات و خدمات بهترين استفاده را ببريد
بسياري از كسب و كارها محصولات خود را در جعبه يا بستهبندي خاصي ارائه ميكنند. بستهبندي شايد يك كيسه معمولي باشد و يا حتي جعبه چوبي گرانقيمت خاص. بستهبندي اين امكان بينظير را فراهم ميكند تا كارتان را به ديگران معرفي كنيد. وقتي مشتري محصولي را ميخرد معمولا آنرا به ديگران نيز نشان ميدهد. اگر از جعبه يا بستهبندي خاصي استفاده ميكنيد چرا آنرا بهعنوان فرصتي براي فروش بيشتر در نظر نگيريد؟ حتي اگر از كيسه پلاستيكي استفاده ميكنيد ميتوانيد روي آن نام و لوگوي كسب و كار و ساعات كاري و شماره تلفن و حتي محصولات و خدمات را بر آن چاپ كنيد.
ايده پرسود ديگر گذاشتن كاغذ معرفي محصولات ديگر در بستهبندي تمامي محصولات است. اگر فردي از شما خريد كرد به احتمال زياد مجددا خريد خواهد كرد و حتي شايد شما را به دوستان خود توصيه كند.
كتابفروشيها ميتوانند بهخوبي از اين روش استفاده كرده و با هر كتاب، فهرستي از كتابهاي پرفروش ماه و كتابهاي حراجي را ضميمه كنند.
فروشگاهي بزرگ در ژاپن بر كيسههاي خود نقشه كاملي از شهر توكيو را چاپ كرده است و روي نقشه، محل فروشگاه خود را مشخص كرده است و به اين طريق به تبليغ كسب و كار خود ميپردازد.